Παραδοσιακή ιταλική καρμπονάρα

Η μακαρονάδα με τις περισσότερες παραλλαγές, είναι η καρμπονάρα. Η αυθεντική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος. Η σάλτσα της προκύπτει από αβγά με τυρί πεκορίνο ή παρμιτζιάνο. Τόσο απλά! 

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
180 γρ. καπνιστή παντσέτα
3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 αυγά χτυπημένα (μόνο τους κρόκους)

Για την παραδοσιακή, αυθεντική ιταλική καρμπονάρα:

  1. Βράζουμε το σπαγγέτι, το στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό.
  2. Σοτάρουμε την καπνιστή πανσέτα με το Flora Soft με βούτυρο.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  4. Ρίχνουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι που σοτάραμε την πανσέτα.
  5. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, συμπληρώνουμε με τα αυγά που έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα και μαγειρεύουμε αναδεύοντας τα ζυμαρικά έως ότου δέσουν.

Πηγή: flora.com.gr

0

About Author

madeinheartgr