Ομελέτα με καλαμπόκι και πιπεριές

Άκρως γευστικό πιάτο, πανεύκολο στην εκτέλεση του και ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο!

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (450 γρ.) καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης
8 αυγά
60 γρ. βούτυρο
200 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4-5 ελιές κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τη σαλάτα καλαμποκιού για 6΄-7΄και τη στραγγίζετε. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τα 40 γρ. βούτυρο και σοτάρετε τη σαλάτα καλαμποκιού με το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4΄-5΄.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε 10 γρ. βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα των αυγών.
  3. Απλώνετε πάνω στην ομελέτα φέτες κασεριού ώστε να καλυφτεί η επιφάνειά της και σκορπίζετε από πάνω τη μισή σαλάτα και τις μισές ελιές. Διπλώνετε την ομελέτα προσεκτικά και τη σερβίρετε.
  4. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας μία δεύτερη ομελέτα. Τη σερβίρετε και αυτή ζεστή.

Θα βρεις περισσότερες συνταγές στο barbastathis.com

0

About Author

madeinheartgr

Τα χαρτιά λένε ότι είμαι μια τρελό Αθηναία δημοσιογράφος που αντί να μπλοκάρω αποφάσισα να blogάρω! Λατρεύω τις τσάντες, τα παπούτσια και τα κραγιόν. Όταν δεν είμαι καλά μαγειρεύω ακούγοντας Ρέμο, τρώω πραλίνες και βλέπω Harry Potter.