Πινέλα μακιγιάζ: Τα θέλω όλα; Τα χρειάζομαι όλα;

Υπάρχουν στην αγορά τόσα πινέλα μακιγιάζ που είναι πολύ λογικό να μπερδεύεσαι, ή να πέφτεις στην παγίδα να αγοράζεις κάθε τόσο ένα άλλο πινέλο, ξοδεύοντας ένα σωρό χρήματα. Επίσης, δεν ξέρεις και τι να προτιμήσεις… Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, σου λύνω όλες τις απορίες γύρω από τα πινέλα, και όπως ξέρεις είμαι ειδική σε αυτά.

Τα θέλω όλα!

Όπως σου είπα υπάρχουν εκεί έξω άπειρα πινέλα. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια οικονομική αγορά. Τα βασικά πινέλα που πρέπει να έχεις είναι: πινέλο make up, πινέλο πούδρας, πινέλο ρουζ, πινέλο για να απλώνεις το concealer, ένα πινέλο για την σκιά, πινέλο για το σβήσιμο της σκιάς και τέλος, ένα πινέλο χειλιών (με τα υγρά κραγιόν δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο).

Σφουγγαράκια VS Πινέλα

Με κάθε ειλικρίνεια προτιμώ να ξεκινήσω το μακιγιάζ μου με ένα υγρό σφουγγαράκι, πιέζοντας το και δουλεύοντας το πολύ καλά και μετά να χρησιμοποιήσω πινέλο. Tα σφουγγαράκια μπορούν να καλύψουν περισσότερη περιοχή, ενώ τα πινέλα είναι πιο ακριβή και απόλυτα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πινέλα όταν θέλω να επικεντρωθώ σε μία περιοχή ή όταν θέλω να χρησιμοποιήσω π.χ. ένα καθαρό για φινίρισμα.

Plus: Εάν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό, για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα νωπό πινέλο (μπορείς να το ψεκάσεις με ένα νεράκι ή με ένα προϊόν όπως το Fix+ της Mac) κατά την εφαρμογή του make up.

Είναι πολύ σημαντικό να πλένεις τα πινέλα σου μια φορά την εβδομάδα. Γιατί είτε τα έχεις μέσα στο νεσεσέρ σου είτε τα έχεις στο boudoir σου, τα πινέλα σου λερώνονται! Και τα λερωμένα πινέλα μπορούν να μεταφέρουν στο πρόσωπό σου μικρόβια, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν από σπυράκια μέχρι πολύ σημαντικότερα δερματικά προβλήματα.

Και με τι τα πλένω και πως τα στεγνώνω; 

Στην αγορά υπάρχουν ειδικά υγρά για τον καθαρισμό των πινέλων. Αλλά δεν χρειάζεται να ξοδευτείς! Το κλασικό σαμπουάν Johnson Baby Shampoo κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Το βασικό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι όταν τα ξεπλένεις να μην βγαίνει το παραμικρό ίχνος χρώματος. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς και ένα αντιβακτηριδιακό, όπως το Dettol.

ΜΗΝ ΤΑ ΜΟΥΛΙΑΖΕΙΣ! Είναι λάθος να γεμίζεις τον νιπτήρα με νερό και να αφήνεις τα πινέλα σου μέσα εκεί με τις ώρες. Και αυτό γιατί έτσι ξεκολλάει το υλικό που ενώνει τις τρίχες με το υπόλοιπο μέρος του πινέλου. Ένας πολύ εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος πλυσίματος είναι τα γάντια σιλικόνης, όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας.

Αφού πλύνεις τα πινέλα σου στρώσε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθέτησε τα πάνω σε αυτό για να στεγνώσουν.

  • Είναι λάθος να στεγνώνεις τα πινέλα σου όρθια! Και αυτό γιατί οι τρίχες έχουν βαρύνει από το νερό και ανοίγουν και το νερό πηγαίνει από τις τρίχες προς τη βάση και θα χαλάσει, ειδικά αν η λαβή είναι ξύλινη.
  • ΜΗΝ στεγνώνεις τα πινέλα σου σε μέρος με υγρασία, όπως για παράδειγμα στο μπάνιο, γιατί θα αποκτήσουν εκείνη την αποκρουστική μυρωδιά όπως τα ρούχα που έχεις ξεχάσει στο πλυντήριο για μέρες.

Σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις άμεσα ένα βρώμικο πινέλο ή δεν πρόλαβες να το πλύνεις, καθάρισε το με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι (δες την από κάτω φωτογραφία).  

Συνθετική VS φυσική τρίχα.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πινέλων: τα πινέλα από φυσική τρίχα που είναι φτιαγμένα από τρίχες ζώων και τα πινέλα από συνθετική τρίχα που φτιάχνονται από νάιλον ή άλλα συνθετικά υφάσματα. Εδώ σου έχω πει τα πάντα για την ποιότητας της τρίχας ενός πινέλου.

Θέλω όμως να σου πω το εξής: Στην αγορά υπάρχουν ένα σωρό πινέλα συνθετικής τρίχας που μιμούνται τη φυσική και κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Tα συνθετικά πινέλα είναι Vegan και Cruelty Free, οι τρίχες τους είναι φτιαγμένες από 100% συνθετικά υλικά. Από την άλλη πλευρά τα πινέλα με φυσική τρίχα φτιάχνονται με τρίχες από σκίουρους, αλεπούδες, άλογα, κατσίκες, βιζόν, σαμούρι και διάφορα άλλα ζώα. αυτά τα ζώα προέρχονται από εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, από φάρμες ζώων αλλά και χρησιμοποιώντας παγίδες στην περίπτωση των άγριων ζώων. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι για να παραμείνει το τρίχωμα τους ανέπαφο και να μην υποστεί ζημιά, τα ζώα που πιάνονται με παγίδες θανατώνονται με ηλεκτροπληξία ενώ τα υπόλοιπα ζώα με ασφυξία, χτυπήματα η αποκεφαλισμό. Και όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται μπορεί να γίνει και αφαίρεση του δέρματος και της γούνας τους ενώ είναι ακόμα ζωντανά (και όμως είναι αλήθεια και συμβαίνει ακόμα και σήμερα). πηγή

Και πότε πρέπει να πετάξω ένα πινέλο; Αν το χερούλι του πινέλου σου έχει ανοίξει ή αν απλώνεις προϊόν στο πρόσωπό σου και μαζί με το προϊόν σου μένουν και άπειρα τριχάκια, τότε ξέρεις πως ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις ή ακόμα και να το αλλάξεις!

0

About Author

madeinheartgr