bitter than better

chocolate freshpatisserie

Αν και σήμερα είναι η πιο μελαγχολική Δευτέρα του έτους aka blue Monday, ένα καυτό ντους είναι αυτό που χρειάζομαι για να ξορκίσω τη σημερινή ημέρα. Καυτό νερό, αφρόλουτρο με άρωμα βανίλια και μετά body cream που μυρίζει σοκολάτα… Το αποτέλεσμα είναι να μυρίζω σαν brownies! Κάπου εδώ σκέφτομαι, αχ αυτή η σοκολάτα…

Θυμάμαι όταν έδινα εξετάσεις η μητέρα μου επέμενε να τρώω ένα κομμάτι πριν τις εξετάσεις Μεγαλώνοντας, η σοκολάτα και συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα, έγινε σύμμαχός μου, φίλη μου θα έλεγα καλύτερα, όταν ήμουν θλιμμένη στρεσαρισμένη και στεναχωρημένη. Όταν έμενα ακόμα Θεσσαλονίκη και είχα “τις μαύρες μου”, μια κρέπα με μαύρη σοκολάτα από το monjo ήταν ότι καλύτερο. Τώρα πια τις φτιάχνω η ίδια, με μαύρη σοκολάτα φυσικά, και τις απολαμβάνω σε κάθε ευκαιρία και περίσταση. Καλημέρα!

Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει βιταμίνες, Α, Β1, Β2, Ε, D, και είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φώσφορο, φθόριο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο (από 100-180 gr ανά 1οοgr). Άσε που είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά, καθώς έχει παρατηρηθεί πως καταφέρνει αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας, καθημερινά και για διάστημα 2 εβδομάδων βοηθάει αποδεδειγμένα στη βελτίωση της διάθεσης.

0

About Author

Mary Stamouli
Mary Stamouli

Τα χαρτιά λένε ότι είμαι μια τρελό Αθηναία δημοσιογράφος που αντί να μπλοκάρω αποφάσισα να blogάρω! Λατρεύω τις τσάντες, τα παπούτσια και τα κραγιόν. Όταν δεν είμαι καλά μαγειρεύω ακούγοντας Ρέμο, τρώω πραλίνες και βλέπω Harry Potter.